mandag den 3. august 2015

Kan jordvarme betale sig

Som minimum kan du skære halvdelen af varmeregning, og der er også set flere tilfælde, hvor besparelsen har været på omkring. For at opnå denne store besparelse, kræver det dog, at der er flere krav der er opfyldt. Generelt kræver jordvarme mange ting af din bolig, før det kan betale sig at . Luft til vand varmepumpen er også lidt dyrere i drift, så hvis der er tale om et stort hus med et højt energiforbrug, kan det ofte betale sig med jordvarme. Et andet, fint alternativ til .

Her er jordvarme ikke en god forretning, men i stedet kan det bedre betale sig at få efterisoleret for at sænke varmetabet. Men det er selvfølgelig en individuel vurdering, som du måske skal have fagfolk til at se på. Vil du have isoleret, kan du gratis indsende din opgave til os, så finder vi op mod tre . Solen opvarmer jorden, men hvorfor skal energien og varmen forblive i jorden?


Ved hjælp af et jordvarmeanlæg er det muligt at tage varmen fra jorden og opvarme huset med denne i stedet. Derfor, og af mange andre grunde, kan det aldrig selv betale sig at forsøge at installere jordvarme. Der er flere og flere, der skrotter deres gamle oliefyr, og vælger jordvarme i stedet for. Du får 3-gange så meget energi ud af jordvarmeanlægget, som du putter i det .

De to vintre vi har boet i huset, har anlægget haft masser af oversku og kun når det har været aller koldest, kørt på mere end på kompressoren. Anlægget er på kWp. Det kan ikke betale sig at poste penge i . De kontakter Bolius for at høre, om det er den bedste løsning eller om det bedre kan betale sig at skifte til enten varmepumpe eller jordvarme. Er det ikke godt isoleret, kan du ikke varme det tilstrækkeligt op. Hvis du har elradiatorer, er jordvarme betydelig billigere i drift.


Til gengæld skal du så etablere et vandbårent radiatorsystem. Har du fjernvarme, kan det i de fleste tilfælde ikke svare sig at etablere jordvarme. Udskiftning af oliefyr - skal jeg vælge varmepumpe eller pillefyr?


Skal vi vælge jordvarme eller nyt gasfyr? FAQ Сохраненная копия Похожие Перевести эту страницу сент. Uagtet at der anvendes strøm til varmepumpen, så regnes jordvarme alligevel som en vedvarende energikilde. Jordvarme - hvad er det?


Og investerer man samtidigt i et solcelle-anlæg til . Banken giver udtryk for at realkredit ikke vil være me da det ikke giver en tilstrækkelig værdiforøgelse i ejendommen. Derved skal det hele finansieres igennem banken, hvis det bliver aktuelt.

Vi ville så spørge om det kan svare sig , med de energifradrag man kan få osv. Op til 2meter lodrette jordvarmeboringer kan give familien Danmark enorme besparelser på varmeregningen. Det er din lokale fjernvarmeforsyning, der fastsætter varmeprisen i dit område. I de fleste tilfælde er fjernvarmen billigere end både olie, gas og elvarme - og den kan også konkurrere med jordvarme.


Spørg din varmeforsyning. Hvis du kan få fjernvarme, er der lidt forenklet sagt to priser, du skal forholde dig til: Tilslutning: . Det er et område, hvor det kan betale sig at undersøge markedet nøje, specielt med henblik på hvordan pumperne klarer sig ved lave udendørs temperaturer. Groft set som mange andre steder, de dyre er bedre end de billige.


Er dit hus meget dårlig isoleret, bør du ikke investere i et jordvarmeanlæg, da det ikke økonomisk kan betale sig. Bankerne har normalt ry for at være ekstremt tilbageholdende med deres lån, men når det kommer til investeringer i jordvarme , er bankerne mere åbne. Ved jordvarme nedgraves plastslanger med væske i jorden i en dybde på 70–cm. Det er langtfra alti det kan betale sig at skifte til varmepumper.


Det er svært at opvarme et helt hus med en luft til luft varmepumpe ligesom det varme vand heller ikke kan opvarmes og derfor må opvarmes med el. En ny metode, hvor jordvarmen kommer fra en 1meter dyb boring, kaldet lodret jordvarmeanlæg, vinder frem. Og du kan også få jordvarme , selvom din have er lille. Af: Lise Mortensen Høy, . Sådan varmer du billigst boligen op i vinterkulden.


Naturgas, fjernvarme, olie eller jordvarme ? Det er ikke et sort og hvidt spørgsmål, når man skal finde ud af, hvilken opvarmningsform der bedst kan betale sig. Dét gjorde bygmesteren simpelthen, fordi det kunne betale sig. Leif havde nok nærmere forestillet sig et kombineret fyr, hvor han kunne fyre “med lidt af hvert”, men bygmesterens argumenter vandt, og så blev det altså jordvarme. Jeg kan ikke sige, at jeg som udgangspunkt har valgt jordvarme ud fra en miljømæssig . Jeg gjorde mig masser af overvejelser om solfangere og alverdens sjov for at holde varmeudgifterne nede.


Enden på det blev, at det ikke kan betale sig.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.