tirsdag den 4. september 2018

Mælkekøling

Energieffektiv mælkekøling med intelligent styring. Anlæggenes energiforbrug varierer meget på grund af forskelle i . Med effektiv mælkekøling sikrer du dig den mest korrekte opbevaring af besætningens mælkeproduktion, indtil mejeriet afhenter mælken. Traditionelt kræver sådan et anlæg en del strøm.


Ny teknologi og optimering af driftsparametre kan reducere elforbruget til mælkekøling med omkring procent, viser et pilotprojekt ved Skals. Mælkekøling og opbevaring. Da Varde Køleservice blev grundlagt for år siden, var det primære arbejds-. Lige siden har mælkekøling været et vigtigt arbejdsområde.


Oftest er energiforbruget til nedkøling af mælk den største enkelte energiforbruger ved mælkeproduktion, og . Jeg har arbejdet rigtig meget med mælkekøling , og har derfor et godt erfaringsgrundlag, til at udnytte varmen fra nedkølingen af mælken og samtidig overholde køletiderne. Der kan i denne proces blandt andet laves varme til huset og til varmt brugsvand. Energibesparelser påvises i mælkekøleanlæg i landbruget.


Formålet med projektet er at undersøge, hvilke energibesparende features, der kan indbygges i mælkekøleanlæg, og hvilken effekt de har på energiforbruget. Hos DeLaval anvender vi cookies for at optimere hjemmesiden og dens funktionalitet. Vores cookies hjælper os derfor med at give dig så god en oplevelse som muligt, når du besøger vores hjemmeside. Attraktive tilbud på landbrugsmaskiner af høj kvalitet i dit område.


Vi er specialister i driftssikker og energioptimeret mælkekøling med varmegenvinding til bygningsvarme og vaskevand. En effektiv varmegenvinding giver god driftsøkonomi, da den genvunde varme erstatter eksempelvis olie, el eller andre brændsler. Vores tidsmæssigt lange erfaring med mælkekøling i danske landbrug er . Fabdecs sortiment af isbanke er tilgængelige i størrelser fra 20kW til 300kW. De er alle konstrueret af rustfrit stål i både inder- og yderkar. Yderst effektiv køling.


Teknologi: Varmegenvinding fra mælkekøling – kvæg. Med udgangspunkt i DCA rapportenog et teoretisk beregningsgrundlag (udarbejdet af SEGES), har. Landbrugs- og Fiskeristyrelsen, for hver enkelt ansøgning, udregnet den maksimale, teoretiske reduktion i energiforbruget.


Udregningen er foretaget på baggrund af . På baggrund af pilotforsøgene kan det konkluderes, at der er betydelige besparelser at hente ved at optimere installation og drift af kombinerede anlæg til opvarmning og mælkekøling. Der kan opnås besparelser i størrelsesordenen til af bedriftens elforbrug. Derfor er pumpen til mælkekøling udviklet med så innovative funktioner for at undgå den langsomme nedkøling og konstante udsving i temperaturen. Når mælken malkes, løber den via slanger til en pre cooler, hvor den med brøndvand køles fra 30° C til 16° C. Brøndvandet kan efterfølgende genbruges til .

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.