tirsdag den 1. november 2016

Statisk elektrisitet helikopter

Trafikken til og fra Heidrun-plattformen i Norskehavet har vært forsinket siden mandag kveld til i dag etter at et helikopter av typen S-fikk en utladning av statisk elektrisitet i et rotorblad. Dette i hovedsak grunnet flere roterende deler og at det bygges opp mer statisk elektrisitet som følge av de roterende blader. Dog er våre moderne helikoptre bygget for å kunne takle disse utladningene, men skadene blir meget kostbare. Med denne noe høyere risikoen og de betydelige skadene som tar . Nesten alle avganger fra heliporten på Sola er innstilt inntil videre.


Siste melding torsdag formiddag er at tre helikoptre går til Ekofisk. Det er ikke meldt om flere avganger. Allerede onsdag kveld ble avgangene innstilt, på grunn av snøværet. Torsdag morgen ble det meldt om værfenomenet statisk aktivitet . Statisk utladning (lynnedslag) på helikoptre er noe mer risikofylt enn på fly.


Kaldt vær, halebelte til helikopter og eletrostatikk. Saken er at jeg ønsker å bli kvitt den statiske ladningen som bygger seg opp og lurer på om utgjevning av begge sidene av halebomen med motorfestet vil eliminere statisk. Eg har hørt litt om dette med statisk elektrisitet , halebommer og kaldt vær. Statisk elektrisitet fra sofaen - Hus, hage og oppussing.


Leder bobleplast strøm? Har fløyet i -i fjord uten statiske problemer men forskjellen mellom nå og da er gummilignende CopterX halebelte som jeg brukte i fjord vinter mens nå har jeg original Align belte som virker å være mere plastaktig. Misstenker at dette kan være . Videoen viser Heidrun fra helikopter.


En leketøysballong blir negativt elektrisk ladet når den gnis mot f. Når en slik elektrisk ladet ballong kommer nær en elektrisk nøytral gjenstan for eksempel en vegg, vil de elektriske ladningene i veggen flytte seg omtrent slik figuren viser, slik at ballongen og veggen tiltrekkes av hverandre. Dette er utstyret: NGUs måleenhet svever meter under helikopteret , som holdes konstant meter over bakken i 1kilometer i timen under kartleggingen. I dagens vær er det ikke noe problem, men i bygevær kan det være statisk elektrisitet i luften, sier Koziel fra baksetet. Har de kanskje isolert innfestning mellom vinsj og helikopter eller evt annet sted underveis i systemet? Har selv aldri blitt heist opp slik, men har stått under ti meter unna mens folk er blitt heist opp i Sea-King fra hurtigruta.


Universitetslektor Inge Christ ved Universitetet i Stavanger viser deg hvordan du kan leke med statisk. Alle passasjerer er imidlertid bedt om å møte opp til vanlig tid. Det bir ustabil luft og økt mulighet for torden. Vi har for eksempel positivt ladete ispartikler i skyene. Når et negativt ladet helikopter flyr inn i bunnen av en slik . Lastemetoder og stropping.


Sammenlegging og retur av stropper. Prosedyre ved bestilling av helikopter. Dersom det skal gjennomføres helikoptertransport som innebærer risiko i forhold til spenningssatte elektriske anlegg, må pilot og. Det var rett etter klokka 22. En Sea King-ansatt hadde fått et elektrisk støt da mannskapet trente på en heiseoperasjon.


Sea King- helikopteret i Levanger, hvor mannen ble fraktet til Sykehuset Levanger. Før i tiden hadde vi et varslingsprogram i samarbeid med Sintef som het lyn i dag. Helikopter - Full stopp fra Sola nå på grunn av statisk aktivitet. Statnetts har laget et visuelt kurs for stropping av last, for både kran- og helikopter løft. Under flyging akkumuleres det statisk elektrisitet i helikopteret , og det oppstår en spenningsforskjell som kan utlades når det etableres fysisk kontakt mellom helikopter og skip.


For å forhindre at utladningen skjer gjennom kroppen til den som heises, benyttes en ekstra vaier med et messinglodd i enden som skal avlede . Også på britisk side er en opptatt av risikoen forbundet med lyntrigging, og det er satt i gang et forskningsprosjekt gjennom ” Helicopter Safety Research Management Committee” (HSRMC), hvor det å kunne varsle om lyn og lynaktive.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.